Hallo Iedereen,

Ik zal mijzelf even voorstellen.

Ik ben Kim Beets 20 jaar oud en zit nu in mijn 4e jaar van mijn hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening op Avans Hogeschool in Den Bosch. Ik ben in augustus gestart met mijn Minor rouw en verliesverwerking op Utrecht Hogeschool. Vanaf januari 2018 ga ik beginnen met mijn afstudeeronderzoek.

Mijn idee is om te gaan onderzoeken hoe overgebleven brusjes (broertjes en zusjes) tussen de 8 en 12 jaar, verlieservaringen ervaren bij het verliezen van een broertje of zusje. Daarin wil ik gaan kijken naar wat hun ervaringen zijn, wat hebben zij nodig en wat zouden zij willen. Op basis daarvan wil ik een spel creëren om met de achtergebleven brusjes in gesprek te gaan met professionals. Dit spel is gecreëerd op basis van de behoeftes van de brusjes die ik heb onderzocht. Met dit spel wil ik het verlies voor de brusjes begrijpelijker en bespreekbaar maken.

Voor mijn onderzoek ben ik opzoek naar ervaringsdeskundige die op jonge leeftijd ook te maken hebben gehad met het verliezen van een broer of zus (+/- tussen 8 en 12 jaar oud, hoeft niet exact), en bereid zijn hier hun ervaringen over te delen. Ik ben mij er van bewust dat de lading van dit onderwerp hoog kan zijn, en daarom zal ik daar ook respectvol mee omgaan en u de grenzen laten aangeven.

Mocht je nog vragen hebben of kunt u mij hiermee verder helpen?

Vriendelijke groet,

Kim Beets

Stichting Broederziel organiseert ontmoetingsdagen voor mensen met een verlieservaring van een broer of zus.

Je kunt jezelf knap alleen voelen in je rouw om een broer of zus. Het is de vraag of je het verlies van je broer of zus kunt delen met familie, vrienden en collega’s? De ontmoetingsdagen staan daarom in het teken van contact maken met jezelf door ruimte te nemen voor jouw verhaal. Misschien herken je ook iets in de verhalen van de ander en kan de ander herkenning of steun ervaren in jou verhaal?

Naast het delen van verhalen in de groep is er de mogelijkheid om een creatieve- of schrijfworkshop te volgen onder begeleiding van Anke de Jong. Je kunt die dag ter plekke jouw manier kiezen.

De dag begint om 10:30 met inloop en welkom met koffie en thee. Om 11:00 gaan we beginnen en we ronden de dag af om 16:30.

Er is professionele en ervaringsdeskundige begeleiding aanwezig. Data voor de ontmoetingsdagen worden in het nieuwe jaar bekent gemaakt op deze website.Je kunt je aanmelden via email-adres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Kosten voor deze dag bedragen: €32,50 per persoon. Over te maken op het rekeningnummer van Stichting Broederziel,

IBAN nr. NL57INGB 0005338262

Zodra het bedrag is overgemaakt sta je ingeschreven als deelnemer. De dag gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Na de inschrijving ontvang je gegevens over het adres van de locatie in Veenendaal

-----------------------------------------------------------------