Archief

Voorgaande bijeenkomsten

 

Ontmoetingsmiddag 9 april 2016 te Eindhoven en Kampen

Stichting Broederziel heeft het besluit genomen om op 9 april in twee plaatsen een ontmoetingsmiddag te organiseren, zowel in Kampen als in Eindhoven. De middag begint om 13:00 met inloop vanaf 12:30 en we ronden af rond 16:00.

Voor Kampen aanmelden via:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  en voor Eindhoven aanmelden via mailadres:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Je maakt je aanmelding definitief door de deelnemerskosten €10 over te maken op de bankrekening van de Stichting. t.n.v.Stichting Broederziel IBAN nummer: NL57 INGB 0005338262

Van harte welkom!
We streven ernaar om op meerdere locaties in Nederland ontmoetingsmiddagen aan te bieden. Dit zodat afstand geen drempel hoeft te zijn. Je kunt ook je eigen woonkamer beschikbaar stellen hiervoor. Laat het ons weten. Wij kunnen dan evt voor ondersteuning van de middag zorgen.

Ontmoetingsdag 3 oktober 2015 te Almere

Stichting Broederziel organiseert op 3 oktober 2015 een ontmoetingsdag waar je op een informele manier met elkaar verhalen kunt delen.
Ook zullen er een aantal workshops aangeboden worden. De workshopleiders hebben vanuit hun eigen specialiteit iets te bieden en hebben affiniteit met het verlies van een broer of zus.
Hieronder kunt u meer over de inhoud van het programma lezen. 

Wanneer:           Zaterdag 3 oktober 2015

Waar:                   Theehuis het Eksternest, Muiderweg 10 1351 GJ Almere

Tijd:                      10.30 uur- 17.00 uur      

Organisatie:       Stichting Broederziel   www.stichtingbroederziel.nl

Beste broer, zus,

Graag nodigen wij, het bestuur van stichting Broederziel, je uit voor deze dag waarin het ontmoeten en delen van ervaringen tussen broers en zussen centraal staat. Het verliezen van een broer of zus slaat in gat in je leven, in families, in je hart. Wij willen je graag een dag bieden waarin ruimte is voor de pijn, voor herkenning en tegelijk ook een plek om te onderzoeken wat je kracht geeft om te leven met zo’n groot verlies.

Het Eksternest is een sfeervolle locatie in een mooie omgeving. We zullen samen een wandeling maken en na de lunch is er keuze tussen twee workshops.  Tijdens de workshops is er zowel ruimte voor je eigen proces als voor uitwisseling. Ieder heeft zijn/haar eigen verhaal. Onze wens is dat op deze dag jouw verhaal tot zijn recht komt. 

Programma:

10.30 uur welkom/inloop met koffie en thee, informeel ontmoeten

11.00 uur start programma met welkomstwoord en kort ritueel

11.05 uur voorstellen workshopleiders Jolanda Mulder en Jeannette Claessen

11.15 uur wandelmeditatie o.l.v. Anke de Jong

12.15-13.30 uur lunch

13.30 start workshop 1 en workshop 2

16.30 napraten met een drankje en een hapje

17.00/17.30 uur afsluiting

Workshop 1: 

 'One Word – Or More' Schrijfworkshop door Jolanda Mulder

Anouk schreef en zong dit prachtige lied, One Word, over het verlies van een dierbare.

'Still I don't know why you're gone, now you're gone
No beautiful goodbye
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven You're a star in heaven now

Ook schrijft ze: 'My thoughts unsaid, Stuck in my head'. Maar door te schrijven – en zingen - krijgen haar gevoelens en gedachten een vorm. Luister maar: https://www.youtube.com/watch?v=CJfOcUUFbKE

Tijdens de workshop 'One Word – Or More' breng je jouw gevoelens en gedachten over het verlies van een dierbare al schrijvend en associërend in beeld. Schrijven kan je helpen je gevoelens en gedachten te ordenen, te verwerken en kan je op deze wijze ondersteunen in je rouwproces. Jolanda Mulder, dramatherapeut, biedt je daarvoor verschillende vormen – brief, gedicht, lied, verhaal, of misschien zelfs One Word - Jij kiest wat jou op dit moment het best past.

Workshop 2

Kastje maken met thema: Kracht en kwetsbaarheid door Jeannette Claessen  In deze workshop ga je een kastje maken waarin je met diverse creatieve materialen de kwetsbaarheid en kracht verwerkt die je ervaart in het leven met het verlies van je broer of zus. Het kan een herinneringskastje worden, maar dat hoeft niet. Je kunt ook je eigen proces verwerken en vorm geven in het kastje. Met behulp van een oefening maak je contact met het verlies maar ook met datgene wat je kracht geeft. Vandaaruit maakt ieder een eigen kastje. De kastjes zijn al gemaakt, ze hebben deurtjes die open en dicht kunnen. Er zijn allerlei materialen aanwezig, verf, papier, lijm, veertjes, schelpen, etc. etc. Je kunt een foto of iets anders meenemen wat voor jou belangrijk is om te verwerken in jouw kastje. De resultaten worden gedeeld in een klein groepje. Je bepaald uiteraard zelf hoever je gaat in het delen en uitwisselen.

In verband met de voorbereidingen voor deze dag horen we graag voor welke workshop je kiest?

Workshop 1  Schrijfworkshop, One Word- Or More………………………………………

Workshop 2  Kastjes maken, met thema kwetsbaarheid en kracht…………………..

De kosten voor deze dag bedragen: 18,50 euro per persoon

(alles inbegrepen: koffie/thee, lunch, drankje aan het einde, workshops, materialen etc.)

Graag aanmelden via onderstaand emailadres.

Bedrag overmaken op het rekeningnummer van stichting Broederziel IBAN nummer:

NL57 INGB 0005338262

Zodra het bedrag is overgemaakt sta je ingeschreven als deelnemer.

Aanmelden voor 20 september 2015 via:   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Geef bij aanmelding je keuze van workshop aan.


Ontmoetingsavonden voor Broersen Zussen

Om zo laagdrempelig mogelijk te zijn en om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden in contact te zijn met lotgenoten organiseert Stichting Broederziel op verschillende plaatsen in het land  ontmoetingsdagen en avonden. Hou de website, activiteiten, in de gaten voor data en plaats. Mocht je zelf je huis open willen stellen en/of een lotgenoten bijeenkomst willen organiseren, laat het ons weten. Dan zetten wij je initiatief op de website www.stichtingbroederziel.nl

Lotgenoten ontmoetingsbijeenkomst voor mensen met een verlieservaring van een broer of zus.  

Jaarlijks verliezen ongeveer 300.000 mensen in Nederland een broer of zus. Een dergelijke verlieservaring kan enorm ingrijpen in je leven.
Een paar keer per jaar houdt het bestuur van Stichting Broederziel een lotgenotenbijeenkomst speciaal voor deze groep mensen. We nodigen jou van harte uit voor een bijeenkomst met ontmoeting, herkenning en erkenning van jezelf en de ander.
 
Zaterdag 28 maart 2015 zal de eerstvolgende bijeenkomst georganiseerd worden te Veenendaal. 
 
Plaats: Veenendaal
Tijd: 12:30 - 16:30
Zie ook: activiteiten
 
Om je aan te melden en voor meer informatie kun je contact opnemen met Tinie Kamink, De Korenbloem rouw en verliesbegeleiding, via E-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  of per telefoon 06 18282434.
Graag aanmelden vóór 21 maart.

Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief