Interessante links

Meer lezen?

Wilt u meer lezen over rouwverwerking bij broers en zussen? Op onderstaande websites kunt u meer informatie over dit onderwerp vinden.

www.broederzielalleen.nl

Deze site is opgericht naar aanleiding van het eerste boek van Minke Weggemans over het verlies van een broer of zus: Broederziel alleen? Met dit boek heeft zij het proces van rouwverwerking bij broers en zussen voor het eerst op de kaart gezet in Nederland.

www.verliesverwerken.nl  www.landelijksteunpuntrouw.nl

De site van de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding, de beroepsgroep van professionals die zich bezig houden met verlies en rouwen in het algemeen.

www.rouwboeken.nl

Het meest complete overzicht van rouwboeken in Nederland.

Werkgroep broers en zussen van de vereniging voor ouders van een overleden kind.

www.eenlingnatweeling.nl

Het verlies van een tweelingbroer of tweelingzus.

broerofzusverloren.wordpress.com

Blog van Marieke Goote waarin zij schrijft over haar verlieservaring van haar zus en de impact hiervan op haar leven.

www.boekenrouwverwerking.nl

Boekensite over leven en delen, in en met verdriet.

www.stapvoorstapbijafscheid.nl

Bea van de Hoef geeft als persoonlijk begeleider bij afscheid samen met de nabestaanden vorm en betekenis aan de inhoudelijke kant van het afscheid, de uitvaartplechtigheid. Haar bijzondere aandacht gaat uit naar mensen die een broer of zus hebben verloren.

www.irememberyou.nl

Maak van de kleding van je overleden dierbare een aandenken.

www.achterderegenboog.nl

Wanneer een broer of zus overlijdt is er verschillend verdriet in het gezin. Achter de regenboog biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen en jongeren tot en met 18 jaar