activiteiten

Oproep

 

Hallo Iedereen,

 

Ik zal mijzelf even voorstellen.

Ik ben Kim Beets 20 jaar oud en zit nu in mijn 4e jaar van mijn hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening op Avans Hogeschool in Den Bosch. Ik ben in augustus gestart met mijn Minor rouw en verliesverwerking op Utrecht Hogeschool. Vanaf januari 2018 ga ik beginnen met mijn afstudeeronderzoek.

 

Mijn idee is om te gaan onderzoeken hoe overgebleven brusjes (broertjes en zusjes) tussen de 8 en 12 jaar, verlieservaringen ervaren bij het verliezen van een broertje of zusje. Daarin wil ik gaan kijken naar wat hun ervaringen zijn, wat hebben zij nodig en wat zouden zij willen. Op basis daarvan wil ik een spel creëren om met de achtergebleven brusjes in gesprek te gaan met professionals. Dit spel is gecreëerd op basis van de behoeftes van de brusjes die ik heb onderzocht. Met dit spel wil ik het verlies voor de brusjes begrijpelijker en bespreekbaar maken.

 

Voor mijn onderzoek ben ik opzoek naar ervaringsdeskundige die op jonge leeftijd ook te maken hebben gehad met het verliezen van een broer of zus (+/- tussen 8 en 12 jaar oud, hoeft niet exact), en bereid zijn hier hun ervaringen over te delen. Ik ben mij er van bewust dat de lading van dit onderwerp hoog kan zijn, en daarom zal ik daar ook respectvol mee omgaan en u de grenzen laten aangeven.

 

Mocht je nog vragen hebben of kunt u mij hiermee verder helpen?

Neem dan contact met mij op via mijn emailadres:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Vriendelijke groet,

Kim Beets

 

Mocht je nog vragen hebben of kunt u mij hiermee verder helpen?

Neem dan contact met mij op via mijn emailadres:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Vriendelijke groet,

Kim Beets 

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Oproep! Jouw ervaring schrijven voor het dragen van de Reader.
 
 

Beste allemaal,
We zijn bezig om een Reader te schrijven over de verlieservaring van een broer of zus. Deze Reader willen we aanbieden op verschillende passende opleidingen en organisaties. Het doel wat we voor ogen hebben is dat er in de maatschappij waar wij allemaal onderdeel van zijn, meer herkenning en erkenning genereren voor rouw om verlies van een broer of zus.
Inmiddels hebben we belangrijke thema's zoals, verlies van plek, verlies van ouders zoals je ze gekend hebt, verlies van gezin zoals je gekend hebt, verlies van de relatie en het moeten missen van je broer of zus, beschreven vanuit professioneel en eigen ervaring. Maar waar het om gaat is jullie ervaring. Vandaar deze oproep.

Wie wil zijn of haar ervaring delen. Het gaat om wat voor jou de essentie is van broer/zus verlies. Hieronder de thema's
Het verlies van een broer of zus, 
- op volwassen leeftijd
- op kindleeftijd
- op puberleeftijd
- voor dat jijzelf geboren was
- Tweeling
- Alleen geboren tweeling
- Doodsoorzaak Moord
- Verlies door zelfdoding
Zijn er nog thema's die je mist?
Per thema kiezen we 2 ervaringen om ons schrijven te ondersteunen en de Reader te dragen. Ook de reactie uit je omgeving op het verlies van je broer of zus en wat voor jou zo essentieel is kun je erbij schrijven.

Wanneer je denkt dat wil ik wel, stuur dan een schrijven van maximaal 1000 woorden naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Heb je vragen en/of hulp nodig dan kun je contact opnemen met Tinie Kamink Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of Anke de Jong-Koelé Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Inmiddels hebben we een aantal ervaringsverhalen mogen ontvangen en hebben we voldoende voor de Reader. Dank jullie wel voor het delen.

 

 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Besloten groep voor lotgenotencontact op Facebook

Via je eigen account op Facebook kun je je aanmelden bij siblinggrief Dit is een besloten groep waar je in contact kunt zijn met lotgenoten. Hier kun je ervaringen, tips, links, opmerkingen, blije en verdrietige reacties enz. delen en ontvangen met anderen. Een mogelijkheid om te herkennen, erkennen en jezelf en anderen te ondersteunen.

Via je eigen account op Facebook kun je je aanmelden bij Alleengeboren Tweeling NL informatie en support.   

Veiligheid staat voorop: In een besloten groep kunnen mensen van 'buitenaf' wel zien wie aangemeld is bij de groep. Zij kunnen echter niet zien wat er gedeeld wordt in de groep.  Wij gaan ervan uit dat we met z'n allen zorg dragen voor integriteit in berichtgeving en reageren in de groep.   

---------------------------------------------------------------------

 
Ontmoetingsavonden voor Broersen Zussen
Om zo laagdrempelig mogelijk te zijn en om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden in contact te zijn met lotgenoten organiseert Stichting Broederziel op verschillende plaatsen in het land  ontmoetingsdagen en avonden. Hou de website in de gaten voor data en plaats. Mocht je zelf je huis open willen stellen en/of een lotgenoten bijeenkomst willen organiseren, laat het ons weten. Dan zetten wij je initiatief op de website www.stichtingbroederziel.nl
  • U kunt zich aanmelden voor een ontmoetingsavond voor broers en zussen in Eindhoven. Bij voldoende belangstelling wordt er een datum geprikt. Informatie en aanmelden kan via Tinie Kämink via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  
  • U kunt zich anmelden voor een ontmoetingsavond voor broers en zussen in Kampen. Informatie en aanmelden kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Bij voldoende belangstelling wordt er een datum geprikt.
------------------------------------------------------------------------- 
  

Marie Louise  de Jong www.handopschouder.nl

Geestelijke begeleiding groepen: Handopjeschouder biedt de mogelijkheid om in een kleine groep (max. 4 personen) te werken aan het verlies van een broer of zus. Mensen die hier in hun leven mee te maken hebben gekregen wordt de ruimte geboden om zo’n verlies een plek te geven.

Gespreksgroep 1: aan de hand van het boek “Broederziel alleen? de dood van een broer of zus een plaats geven”.

Gespreksgroep 2: het verlies van een broer of zus kan ook op andere manieren gebeuren. Dit is net zo ingrijpend en noemen we een verlies ”aan het leven”, b.v. door ziekte, ruzie, adoptie, scheiding. Ook aan de hand van hetzelfde boek.

Het boek “Broederziel alleen? De dood van een broer of zus een plaats geven” wordt als werkboek gebruikt. Auteur: Minke Weggemans. ISBN 90 435 1169 2.

Info en opgave: zie contact www.handopschouder.nl

 


Besloten groep voor lotgenotencontact op Facebook

Via je eigen account op Facebook kun je je aanmelden bij siblinggriefDit is een besloten groep waar je in contact kunt zijn met lotgenoten. Hier kun je ervaringen, tips, links, opmerkingen, blije en verdrietige reacties enz. delen en ontvangen met anderen. Een mogelijkheid om te herkennen, erkennen en jezelf en anderen te ondersteunen.

Via je eigen account op Facebook kun je je aanmelden bij Alleengeboren Tweeling NL informatie en support.   

Veiligheid staat voorop: In een besloten groep kunnen mensen van 'buitenaf' wel zien wie aangemeld is bij de groep. Zij kunnen echter niet zien wat er gedeeld wordt in de groep.  Wij gaan ervan uit dat we met z'n allen zorg dragen voor integriteit in berichtgeving en reageren in de groep.   

        


Wil je graag een keer het verhaal over de dood en het leven van je broer of zus schrijven? Dan kan dat.

Journalist en schrijfcoach Mirre Bots organiseert – bij voldoende deelname-  regelmatig schrijfdagen, waarin je in kleine groepen hiermee aan de slag gaat. Want de dood van een broer of zus  hakt er vaak flink ik. Je bent met elkaar opgegroeid, komt uit hetzelfde nest, hebt  veel met elkaar meegemaakt. En opeens is er diens dood, de pijn en leegte die dat geeft, wat lang niet door iedereen begrepen wordt. Het verdriet van ouders, partner of  kinderen gaat vaak voor, terwijl je als broer en zus een levenslange en vaak diepe band hebt.  Ook als je een broertje of zusje al op jonge leeftijd hebt verloren, is de impact hiervan groot.

Het verhaal opschrijven over de dood van je broer of zus schept orde in je hoofd, geeft lucht aan je verdriet en werkt vaak helend. Je creëert  als het ware een monumentje in taal.

Aanbod, eerstvolgende schrijfdag kunt u contact opnemen met Mirre Bots.

Een schrijfdag onder deskundige begeleiding van 10.00 -17.00 uur in Nijmegen met voldoende ruimte om  te delen en uit te wisselen en met tips en tools om er een goed verhaal van te maken.

Kosten: € 55,00 per dag (incl. koffie &thee, lunch zelf meenemen)

Voor meer info of opgave: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. /tel. 024-3561366